Profil absolventa kurzu poradce pro výživu Nutris®

  • Ovládá kategorizaci potravinářských výrobků, funkčních potravin, doplňků stravy a základní předpisy, kontrolující jejich výrobu, zpracování, registraci a hygienické ošetření.
  • Orientuje se bezpečně v kategorii živin a mikroživin, tj. zná jejich definice, využití, účinky, energetické parametry, biologickou hodnotu (vstřebatelnost), denní doporučené dávky a jejich význam při prevenci civilizačních chorob.
  • Umí odborně sestavit jídelníček z hlediska obecných i speciálních požadavků potenciálních klientů – manažerů, sportovců, lidí s nadváhou a s podvýživou atd.
  • Ovládá výživová doporučení pro těhotné ženy, děti, mládež a seniory.
  • Zná zásady dietologické spolupráce s trenéry, instruktory a cvičiteli kondičního a vrcholového sportu.
  • Má přehled o použití netradičních potravin a gastronomických úprav v rámci zdravé výživy.
  • Ovládá problematiku oxidačního stresu, zejména jeho nepříznivých důsledků na zdraví a prevenci.
  • Umí stanovit, interpretovat a v běžné praxi používat některé indexy, jednotky a veličiny běžné užívané v aplikované praxi poradce pro výživu jako např.: BMI, % tělesného tuku, energetický výdej při běžných činnostech, zastoupení živin ve stravě v procentech energie, m.j., RDA (DDD), GI (glykemický index), hodnoty glykémie, hladiny cholesterolu, BM (bazální metabolismus) atd.
  • Zná zásady pitného režimu a umí jej adaptovat pro různé uživatele.

Příklady uplatnění absolventa
  • nezávislý poradce pro výživu
  • prodejce doplňků stravy, potravinových doplňků nebo zvláštní výživy
  • poradce pro výživu ve fitcentru, regeneračním či relaxačním středisku
  • osobní poradce pro výživu sportovců, manažerů apod.
  • poradce pro výživu v obezitologické poradně apod.

Tvorba webových stránek zdarma Webnode